Gündemden hiç düşmeyen sokak hayvanları konusu için tüm CHP ‘li belediyeler son noktayı koydu. Hiçbir CHP ‘li belediye sokak canları için ötenazi uygulamayacak.

Ötenazi ne demekse ...

Bazı Avrupa ülkelerinde eğer talebiniz var ise kendi karar verip, yaşamınızı sonlandırabiliyorsunuz. Yani kendi kararınız. Yasa da yeri var ise hayat ile vedalaşıp ebedi uykunuza dalıyorsunuz.

İnsan olarak konuşup, düşünüp karar verdiğiniz bir uygulamayı size zararı dokunmayan, konuşamayan bize emanet bir can adına karar verileceği bir isim sadece ötenazi ...

Bu durumu sorun haline getirmeyip anında aksiyon alıp tepki veren tüm CHP’li belediyeler ile gurur duyuyoruz. Bizim gibi hayvan severler için sevinç kaynağı oldunuz. Aslında hayvan sevmeyen için de olması gerekiyor zira cinayetin sevilecek bir yanı olmasa gerek .

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından da takip ettiğim YunusEmre Belediye Başkanı sayın Semih Balaban’ın açıklamasını üzüntü ile dinledim. 

Gerçekler yüzümüze bir tokat misali çarptı . 

Semih Başkan açıklamasında 10 yıldır Ak Parti belediyesi tarafından yönetilen Yunus Emre’de hiç kısırlaştırma yapılmadığını belirtti. Hatta bir sene de 5 bin hayvan kısırlaştırma yapılsa 50 bin hayvan olmayacaktı. 

Buradan sormak isterim. 

10 yıldır bu hayvanlar için ödenek alan sayın Mehmet Çerçi  bu ödeneği nerede kullanmıştır?  Sadece hayvanlar için kullanılması gereken ödeneğin başka bir projede kullanılması uygun mudur ? Yasa ne diyor? 

Semih Başkanım , 117 dönüm olarak belirttiğiniz hayvan yaşam merkezinin bir kısmını  önümüzdeki hafta faaliyete geçirip hayvan kısırlaştırılması için kullanılacağını belirttiniz. Bu hamle için size sonsuz teşekkür ederiz. Konuşmanızda  veteriner teknikerliği kadrosunu genişlettiğinizi ilettiniz. Bu durum için de size ne kadar teşekkür etsek azdır.

Ben de nacizane ikinci bölüm olarak veteriner teknikerliği okudum bitirdim. Dolayısı ile yasal prosedüre hakim biri olarak şunu belirtmek isterim ki ; bizi veteriner hekimlerden ayıran en önemli özelliğimiz, yetkilerimizin sınırlı olmasıdır. Yani bir veteriner teknikeri kısırlaştırma yapamaz. Buna yasal olarak yetkisi yoktur.  Zaten öyle de olmalıdır. Veteriner hekim 5 yıl okurken bizler 2 yılda en zor dersleri tamamlıyoruz. 

Veteriner teknikerinin görev sorumluk alanı oldukça fazladır. Örneğin bir hayvana fiziksel müdahale aşamasındaki görev ve sorumlulukları, muayene ve tedavi için hayvanları hazırlamak, hayvanlarda pansuman uygulamalarını yapmak ,hayvanlara serum takmak, operasyon malzemesini hazırlamak, operasyon yapılacak hayvanı operasyona hazırlamak ,operasyon esnasında veteriner hekime asistanlık yapmak, operasyon sonrası hayvanı gözlemek , doğum işlemlerinde yardımcı olmak.

Bu görev tanımları içerisinde yer alan maddelere göre bir veteriner teknikerinin herhangi bir şekilde kısırlaştırma yapması uygun değildir.

Semih Hocam, gündemin heyecanı ile size bu konuda detaylı bir bilgi verilememiş olabilir. 
Sokak canlarına sahip çıkmanız bizler için son derece kıymetlidir. Ancak bu canların kısırlaştırma operasyonları için yetkili olan kişi veteriner hekimlerimizdir. Bizler sadece mesleki anlamda onlara sadece destek verebiliriz. 


Katletmeyip yaşattığınız , sosyal belediyecilik anlayışından ayrılmadığınız için Manisa’lı hayvanseverler adına teşekkür ederim.

Sağlıkla Kalın.