Günümüzde mental sağlık, eski dönemlerdeki önemsiz görülen bir durum değil artık. Mental sağlık artık toplumsal bir mesele haline geldi. Birçok insan, stres, kaygı ve depresyon gibi sorunlarla mücadele ediyor. Ancak bu sorunlar çoğu zaman gizli kalıyor; insanların yaşadığı zorlukları dışarıdan bir göz olarak anlamak pek mümkün olmuyor. Modern yaşamın getirdiği, hızlı yaşam, sosyal medya baskısı ve rekabet, ruh sağlığını bozan ve kötü etkileyen en büyük faktörlerin arasında.

Özellikle gençler arasında mental sağlık sorunları giderek yaygınlaşmaya başlamış durumda. Gelecek kaygısı, aile baskısı ve bunlara ek olarak artan sosyal medya zorbaları ile birlikte, gençler kaygı ve yetersizlik hissini dibine kadar yaşıyor.

Peki bu döngüden nasıl çıkabiliriz?

Bu tür sorunların önüne geçmek amacıyla bir birey olarak yapacağımız ilk şey kendimizi önemsek olmalı. Kendimize bulduğumuz ilk fırsatta zaman ayırmalıyız. İlgi alanlarımızın ve  hobilerimizin üstünde durmak ruh  halimizi olumlu yönde etkilemek için en önemli adımdır. Duygu ve düşüncelerimizi ifade edebilmek, içsel huzuru sağlamanın temel yollarından biridir. Yazmak, resim yapmak veya başka bir sanatsal faaliyetle uğraşmak, duygularımızı anlamamıza yardımcı olur.

Bunun yanı sıra mental sağlığın önemine dikkat çekmek için toplumsal olarak bilinçlenmek ise çok önemlidir. Mental sağlık hakkında konuşmak, bu konudaki tabuları yıkmak içim atılan ilk adımdır. Eğitim kurumları, iş yerleri ve sosyal gruplar, mental sağlığın önemini vurgulayan programlar düzenleyebilir.

Bu zor süreçten geçen insanlar için profesyonel destek almanın öneminin vurgulanması gerekiyor.  Mental sağlık sorunları, yalnız başına üstesinden gelinmesi zor olan mücadelelerdir.

Unutmayalım ki, mental sağlıkta yalnız olmadığınızı bilmek, en büyük destekçiniz olacaktır. Tabii ki de kendinizden sonra.