Değerli dostlar kıymetli manisalılar hepinize selamlar saygılar sunuyorum.

Değerli Manisalılar. Yaklaşık 6 yıldır terk edilmiş ve AK Partili belediye başkanı Mehmet Çerçi'nin döneminde Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünden devralınan ve Ege'nin ilk Millet Bahçesini kuruyoruz manşetleri ile tüm halkımıza reklamı yapılan yaklaşık 50.000 metre kare alana kurulu Manisa'nın can damarı,ciğerleri idi Süreyya Tabiat Parkı. Bundan tam 6 sene önce idi tarih 04.07.2018  idi.Süreyya Tabiat Parkında incelemelerde bulunan Eski Belediye Başkanı Mehmet Çerçi:
Burasının doğal güzelliklerini koruyarak Millet Bahçesi haline getireceğiz. Ege Bölgesi’nin ilk Millet Bahçesi burası olacak. Belki de Türkiye’de ilk 3 arasında yer alacak. Sosyal tesis alanları, düğün salonları, yürüyüş yolları, spor, çocuk oyun, etkinlik alanları, otoparkları, halkımızın kullanacağı piknik alanları ile beraber çok güzel bir etkinlik ve yaşam merkezi olacak. Engellilere ait alanlar, özel çiçek ve bitkiler ile süslenmiş botanik bahçesi, çamlar, çınarlar ile insanlarımızın nefes alacağı, hafta içi ve hafta sonu pikniklerin yapılacağı ailece güzel vakit geçireceği bir yer haline getireceğiz. Projenin startını verdik. İnşallah birkaç ay içerisinde projelerimiz bitecek. Burasını en geç 2019 Mart ayına kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Şimdiden halkımıza hayırlı olsun” şeklinde konuşmuştu.

 Gelgelelim bugüne  Süreyya park ne Millet Bahçesi oldu nede Manisa halkına sunuldu  6 senede ne  bir düzenleme oldu. Nede kazma vuruldu.sadece halka hayal sunuldu. Süreyya Tabiat Parkı kaderine terk edilmişti. Manisalı ailelerin uğrak noktası,hafta sonu etkinliklerinin yegâne yeriydi. Manisamizin Süreyya Tabiat Parkına ihtiyacı cidden çok fazlaydı. İzmir'den Manisaya gelirken hepimiz görüyoruz insanlar yol kenarında mangal yapıyorlar uygun bir yer bulamadıkları için. Fakat bütün bu eksikleri, yanlışları gören Yunusemre'nin yeni seçilen Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Semih Balaban beyefendi  büyük bir değişime öncülük etti. 
Belediye Başkanı Balaban göreve geldikten sonra bu sevilen yerel simge yapının yeniden canlandırılmasına öncelik verdi.  Şehre yakınlığı ve doğal güzellikleriyle bilinen park, özellikle yaz aylarında bölge sakinleri tarafından fazlasıyla özleniyordu.

 Belediye Başkanı Balaban, hızlı ve kararlı bir hamleyle parkın eski ihtişamına kavuşturulması için kapsamlı yenileme çalışmalarına başladı.  Çabalar, halka ücretsiz erişim sağlama internet, vc duş masalar koyulup halkın hizmetine sunulacak. Yani külliyen beleş olacak. Herkes mlzemesini alıp gelip pikniğini yapcak.

Yani birilerinin millet bahçelerine gelin yiyin için yuvarlanın lafına inat asla halk yuvarlanmaz  kzancını helal parasını mangalını yer dinlenir evine gider güzelce yatağında yatar. Halkımıza herşey güzelinden yakışır. Bu söz sayın balabana aittir. 

Giriş ve otopark ücretlerinin ortadan kaldırılması vaatleriyle parkın Temmuz ayı başlarında yeniden açılmasıyla halkın hizmetine sunulack. Bu girişim, Süreyya Tabiat Parkı'nı hem yerel hem de ziyaretçi aileler için önde gelen bir rekreasyon alanına dönüştürerek topluluk ve refah duygusunu teşvik etmeyi amaçlıyor. Açıkçası bu yenilenmeyi Ak parti öncülüğünde bir başkan yapmış olsaydı acaba neler olurdu çok merak ediyorum. Muhtemelen giriş ücretleri, otopark ücretleri ile birilerine peşkeş cekilir halkımız yine bu hizmetten yoksun kalır sadece maddi durumu olan vatandaşlarımız kullanabilirdi. Bu yüzden Sayın Başkan Semih Balabanın halkçı politikalarının Türkiye çapında örnek teşkil ettiğini düşünüyorum.

Önümüzden dönemde yeniden açılış etkinliğinin önemli bir etkinlik olması bekleniyor; başta CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel olmak üzere önemli isimler de parkın toplumsal bir varlık olarak öneminin ve yeni yönetimin kamu hizmetine olan bağlılığının sembolü olduğunun altını çizmek üzere katılım sağlayarak uygulamayı destekleyecekler.

 Belediye Başkanı Balaban'ın çabaları, ekonomik kökenleri ne olursa olsun, kamusal alanların faydalarından tüm sakinlerin erişebilmesini sağlayan daha geniş kapsayıcı ve eşitlikçi bir kentsel yönetim vizyonunu yansıtıyor.  Süreyya Tabiat Parkı'nın gençleştirilmesi, yönetiminin Yunusemre'deki yaşam kalitesini iyileştirme ve bölge sakinlerine çok ihtiyaç duyulan yeşil alanları sağlama konusundaki kararlılığının bir kanıtıdır.Süreyya Tabiat Parkı'nın ihmal edilmiş bir alandan canlı bir ortak alana dönüşümü, duyarlı ve insan merkezli yönetimin olumlu etkisini vurgulamaktadır.  Park yeniden açıldığında, bir yenilenme işareti ve kendini adamış yerel liderliğin gücünün bir kanıtı olarak duracak. Önümüzdeki dönemde de Manisa sakinlerinin hayatlarını ferahlatan uygulamalar tüm başkanlardan hızlı şekilde gelecektir. Hepinize sevgiler  saygılar sunuyorum.
Kalın sağlıcakla.