30 Ağustos 1922.... 
Türk milletinin tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biri. Büyük Taaruz ve Dumlupınar Meydan Muhaberesi'nin zaferle sonuçlanması, sadece askeri bir başarı değil, aynı zamanda ulusal bir direnişin ve özgürlüğün sembolüdür.

Türk milletinin şanlı günü, bağımsızlık mücadelesinin doruk noktası. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verilen bağımsızlık savaşı. Atatürk'ün önderliğinde verilen mücadele sonucunda Türkiye düşman işgalinden kurtulmuş ve Anadolu topraklarındaki egemenlik yeniden Türklerin olmuştur. Zafer Bayramı, bu önemli tarihsel başarıyı anmanın yanı sıra aynı zamanda Türk milleti olarak özgürlüğümüzün ve egemenliğimizin, miili birlik ve beraberlik duygularının depreştiği bayramdır.

30 Ağustos, sadece bir askeri zafer değil aynı zamanda milletin kararlılığı, direnci ve bağımsızlık arzusunun bir simgesidir. Atatürk ve silah arkadaşlarının kararlılığı ve Türk milletinin kendine olan güveni ile kazanılmış tarihi zafer. Bugün özgür bir ülke olarak yaşıyorsak ve istediğimiz şeyleri yapabilme imkanımız varsa hepsini bu zafer de savaşan atalarımıza borçluyuz. 30 Ağustos ülkemizin ulusal mücadelesini ve bağımsızlığını kazanma yolundaki azim ve kararlılığının hatırlanması ve kutlanması için bir vesiledir.
 
Her yıl Zafer Bayramı kapsamında yapılan etkinlikler geçmişimizi unutmamayı ve bu ülkenin ne gibi zorluklarla karşılaşarak kurulduğunun gelecek nesillere anlatılma şekli. Her yıl olduğu gibi bu yılda 30 Ağustos'ta millet olarak tarihe bağlılığımızı, vatan sevgimizi ve ülkemizin bağımsızlık için ettiği mücadeleleri hatırlıyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramı, aynı zamanda Atatürk'ün  'En büyük eserim' dediği Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin sağlamlaştığı bir gün olarak tarihteki yerini almıştır. 30 Ağustos, her milli bayramda olduğu gibi Türk milletinin ortak paydada buluşarak, tek yürek olduğu kutlu Zafer Bayramı.


Bu özel günde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere , vatanı için canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor; Türk milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı coşkuyla kutluyorum.