Hepimizin hayatında mutlaka bizi olumsuz etkileyen olaylar ve insanlar olmuştur. Bazen yaşadığımız bu negatif deneyimde zihnen takılı kalıp zaman geçse dahi o olayı veya kişiyi hatırlarız. Bu gibi durumlar bizim enerjimizi düşürür ve kendimizi kötü hissederiz. İşte böyle zamanlarda mutlaka negatif enerjiden arınarak kendimizi özgürleştirmemiz gerekebilir. Böylece daha huzurlu, daha dingin ve sağlıklı ruh haline sahip oluruz. Bu amaçla yapılan meditasyona bağ kesme meditasyonu denir. 
Bağ kesme meditasyonu, duygusal yüklerimizden arınmamız, eğer varsa travmalarımızı atlatmamız ve genel stresi azaltmamız için etkili yöntemlerden biridir. Deneyim gerektirmediğinden hepimiz kolayca uygulaya biliriz.  Tabi ki meditasyon pratiği kişiden kişiye değişebilir. 
Peki bağ kesme meditasyonunu nasıl yapabiliriz?
 Öncelikle zihnimizin dağılmaması için sessiz bir ortama geçip gözlerimizi kapatıp yavaş yavaş nefes alarak odaklanmalıyız. Sonra özgürleşmek istediğimiz kişi veya durumla aramızda bağlar olduğunu hayal ederek zihnimizde görselleştirelim. Görselleştirdiğimiz bağları bir makasla kestiğimizi hayal edelim. Bu sembolik bir eylemdir ve negatif enerjileri serbest bırakmamıza yardımcı olur. Son olarak kesilen bağların yerine pozitif enerjiyi hayal edelim. Huzur, sevgi ve şifa enerjisiyle dolarak pozitif enerjiyi kabul edelim.
Sevgiyle Kalın