Bana göre son zamanların en iyi filmlerinden biri olan Matrix filminde muhteşem bir kaşık bükme sahnesi var. Bir çocuk kaşığa bakıyor ve metal kaşık bükülüyor. Daha sonra Neo kaşığı eline alıyor. Çocuk ‘’Kaşığı eğmeyi boşuna deneme. Bu imkansızdır. Bunun yerine sadece gerçeği anlamaya çalış’’ der. Neo sorar’’ Hangi gerçeği?’’ Çocuk’’ Bir kaşık yok’’ diye cevaplar. Ve Neo kaşığa odaklanıp sadece bakış açısını değiştirerek bakar ve kaşık bükülür. 

Aslında hayatımızda yaşadığımız olaylar ve durumlar içinde aynı şey söz konuşur. Dışarda yaşadığımız olaylar, bizim bakış açımızla ve yorumlayış şeklimizle anlam kazanır. Bugüne kadar birçok insanla Theta healing çalışması yaptım, hatta bazıları kardeşti. Aynı aile, aynı anne-baba, aynı olay biri için tüm hayatını etkileyen travma iken diğeri için gayet sıradan bir durumdu. Bakış açımız, olaylara yüklediğimiz anlam hayatımızı şekillendirir, geleceğimizi etkiler. 
Yine bu duruma en güzel örnek ikiz kardeşler bebekken farklı yetimhanelere veriliyor. Yıllar geçiyor biri başarılı bir iş adamı olurken diğeri sokakta yaşayan bir evsiz oluyor. Sorduklarında ‘’ Kimsesizdim ve çalışıp başarılı olmaktan başka çarem yoktu ‘’diyor iş adamı. Diğeri ise ‘’ Kimsem yoktu, yetimhanede büyüdüm, hiçbir desteğim yoktu ve şimdi sokaklardayım ‘’ diyor diğeri. Oysaki her ikisinin de şartları eşitti. Sadece bakış açıları farklıydı.
Ne zaman ki sıkıntılı bir duruma düştüğümüzde bakış açımızı değiştirirsek o durumu atlatmak daha kolay bir hal alır.