Sabır ve tahammül, günlük hayatımızda sıkça kullandığımız iki önemli kavramdır. İlk bakışta benzer gibi görünse bile aslında birbirinden farklıdır.
Sabırda bir durumun sonucunu beklemek ve değiştirmek için çaba sarf etmek vardır. Sabreden insan, kendi değerinin farkındadır, özel olduğunu bilir ve geleceğini şekillendirmek için hedefler belirler. Hedefe ulaşırken karşılaşılan zorluklara, sıkıntılara ve moral bozukluklarına rağmen gösterilen çabadır.  Bu süreçte zamanın boşa gitmediğini bilir ve donanımlarını artırarak ilerler.
Tüm bunlara karşılık tahammül, bir durumu veya kişiyi hoşgörüyle kabul etmek için kullanılır. Korku dolu bir yaklaşımdır ve kaybetmekten korkulan bazı şeyler uğruna başka durumlara katlanmayı içerir. Tahammül eden insan, genellikle şikayet eder ve hedef koyamaz. İçinde bulunduğu durumun değişeceğine dair inancı zayıftır ve kendini değersiz hisseder.
Sabır, hedefe ulaşmak için çaba sarf ederken gösterilen dirençtir. Tahammül ise katlanmak anlamına gelir. Sabrın sonu güzeldir fakat tahammülde birçok duygu baskılandığından sonu pek güzel olmaya bilir.
Siz sabırlı mısınız yoksa tahammül mü ediyorsunuz?