Bu sene Manisa’da 23 Nisan günü bana göre üç kutlama birden yapıldı. İlki tabii ki Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı ve ulusal egemenliğin ilan edildiği tarihin yıldönümü. 23 Nisan 1920, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış günü olarak tarihe geçmiş ve bu tarih, Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğimizin teminatı olan çocuklara armağan ettiği bir bayram ve kutlanması. İkincisi Manisa Mesir Festivali başlangıcıyla da aynı gün olması ayrı bir güzellik kattı bu güzel şehre. Farklı ülkelerden gelen çocukların şehrin farlı yerlerinde yaptıkları dans gösterileri harikaydı. Çocukluğumda ki 23 Nisan coşkusunu uzun yıllardır ilk kez hissettim. Çünkü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, sadece Türkiye’de değil, dünya çocuklarına da kapılarını açarak evrensel bir barış ve dostluk mesajı veriyordu. Çocuklara böyle özel günü armağan eden Atatürk’e sonsuz teşekkürler.
İkincisi ise Manisa Mesir Festivali kutlamaları. Dört yıldır korona bahanesi!!!! ile yapılmayan hem çok merak ettiğim hem de heyecanla beklediğim Manisa Mesir Macunu Festivalinin ilk gününe tanıklık etmek de harikaydı. Osmanlı döneminde yaşamış olan Merkez Efendi tarafından hazırlanan mesir macununun içerisinde kırk bir çeşit bitki, baharat ve şifalı otun karışımı vardır. Kanuni’nin annesi olan Hafsa Sultan’ı sağlığına kavuşturmuş ve Manisa’nın simgesi haline gelmiştir. Bu sene 484. defa kutlanıyor nihayet. Merkez Efendi’ye sonsuz teşekkürler.
23 Nisan ve Manisa Mesir Macunu Festivali ilk iki kutlamaydı. Bana göre adı konulmamış bir kutlama daha vardı. Manisa’nın yeni Belediye Başkanı Sayın Ferdi Zeyrek’in gelişi. Kibirsiz, mütevazi ve halk tarafından oldukça seviliyor. Gözlemlediğim kadarıyla Ferdi Zeyrek’in Başkan oluşu tüm bu kutlamalara ayrı bir güzellik kattı. 23 Nisan ve Mesir Festivali organizasyonu yapan ve emeği geçen herkese de sonsuz teşekkürler.
Sevgiyle kalın