Eskiler nerde hareket orada bereket demişler. Çok da haklıydılar bu konuda. Atalet duygusu yerimizde saymamıza neden olurken hareket etmek bize kazandıracaktır.

Manisa büyük şehir belediyesi, atalet duygusunu yenmiş tam kadro çalışıyor. 

Önce 2 ton su 1 lira oldu. Şimdi ise Manisa'da kent lokantaları kurulacak haberini verdiler. Manisa 'da yaşayan ve yararlanmak isteyenler için büyük hizmet doğrusu.

Manisa büyükşehir son yaptığı sosyal medya paylaşımında ise bizim kalbimizi bir kez daha fethetmeyi başardı.
Biz hayvan severler için bu hizmet hayal gibi bir durumdu. 
Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından sokak hayvanlarının sorunlarına çözüm bulmak amacıyla kurulan Sokak Hayvanları Komisyonu, Temmuz ayı toplantısını gerçekleştirdi. 
Nurcan Zeyrek’in de gönüllü destekçi olarak eşlik ettiği toplantıda, Veteriner Halk Sağlığı Daire Başkanlığı’nın oluşturulması,  Gezici Hayvan Bakım ve Tedavi Aracı (Vetbüs) Projesi, Uluslararası Standartlarda ‘Hayvan Hastanesi’nin kurulması, konularında çalışmaların başlatılması kararlaştırıldı. 

Sokak canları dahil tüm hayvanların sağlıkları iyi olmalı ki halk sağlığına katkısı olsun. Benim gibi pek çok hayvan sever için mucize gibi bir hizmet doğrusu. Bu nedenle Ferdi başkanın neden büyükşehir belediyesinin başında olduğunu anlamamızı kolaylaştıran adımlar atılıyor. Daha ne olsun...
Yerel seçimlerin bitmesine 20 gün kala sanırım Mart ayının ilk haftasında Yunus Emre belediyesi iletişim merkezini aradım. Ne de olsa seçim yakındı. Belki talebimiz kabul görürdü. Yunus Emre belediyesinin başlattığı barınak açılışının ne zaman yapılacağını sordum. İletişim merkezindeki hanımefendi bana seçim haftası açılış yapılacak demişti. 
Bu görüşmeden sonra büyük bir heyecanla barınak açılışını bekledim.
Tarihler 31 Mart olmuş ve oy kullanma zamanı gelmişti.  Ancak söz verilen barınak hala açılmamıştı. Neticede ortada para kazanacakları bir yatırım yoktu. Neden bu durumu kendilerine dert etsinler değil mi?

Yunus Emre belediyesinin barınak dışında bir de hayvan mezarlığı sözü vardı. O da yalan oldu gitti. 


Dedim ya sokak canları nakit kazandırmıyordu. Ne gerek vardı bunca derde, tasaya.

Seçim sonuçları açıklandığı gün Sayın Semih Balaban'ın, kazandığını öğrenince "tamam " dedim bu işi Semih Hoca bitirecek. 
Yine öyle olmadı.  Yine hayal kırıklığı yaşadım. Ortada ne bir barınak vardı ne de hayvan mezarlığı...

Tüm umudum İzmir, Menemen Ulukent’te yapıldığı gibi bir hayvan mezarlığının Manisa'da da olmasıdır. Çok büyük istek değil bence. 
Evdeki evcil hayvanlarımız zamanı geldiğinde gidecekler. Onlarda bizler gibi gömülmeyi hak ediyorlar.
Olması gerekeni hepimiz biliyoruz. 
Manisa Büyükşehir Belediyesi arı gibi çalışırken, İlçe belediyelerden bu konuda ses gelmeyişi üzücüdür. Başkan seçilmeden önce birlikte çalışacağınıza söz verdiniz. 
Semih başkanım, yerimizde saymayalım. Harekete geçip hızlı olmamız gerekiyor. Bu şehirde sadece insanlar yaşamıyor. Sokak canlarının da yaşam hakkı var. 

Yerimizde saymayalım tek dileğimiz budur.

Sağlıkla Kalın.