Hepimizin bildiği üzere Demir bedenimiz için gerekli olan en önemli minerallerden biridir. Demir bedenimizde düşük olduğunda bedensel olarak bağışıklık sistemimiz ve dolaşım sistemimiz olumsuz etkilenir. Ayrıca saç, cilt ve tırnak sorunlarına da sebep olur. Demir eksikliği sadece bedenimizde değil aynı zamanda psikolojimizde de olumsuz etkilere sebep olur. 
Demir özellikle mutluluk hormonu diye nitelendirdiğimiz dopamin ve serotonin hormonlarının üretiminde önemli bir mineraldir. Kanımızda demir seviyesi düşük olduğunda depresyon ve anksiyeteye daha yatkın oluruz. 
Sadece bu kadarla da bitmiyor psikolojimize etkileri. Demir beyin fonksiyonlarımızı da desteklediğinden dolayı   demir eksik olduğunda konsantrasyon, odaklanma ve hafızada yavaşlama olur. 
Demir bedenimizde enerji üretimini desteklediği için eksik olduğunda hem bedensel hem de ruhsal olarak kendimizi yorgun hissederiz.
Son olarak uyku düzenimiz üzerinde de etkisi var. Uykusuzluk sorunu yaşamak uzun vadede psikolojimiz üzerinde negatif etkide bulunur. 
Tabi ki bu belirtiler kişiden kişiye göre değişebilir. Eğer son zamanlarda kendinizde bu tarz etkiler hissediyorsanız doktora giderek kan testi ile demir oranına baktırabiliriz. Demir içeren besinleri tüketebilirsiniz.
Sevgiyle Kalın