Dört elementin sonuncusu olan su elementimiz tamamlayıcıdır ve sonuca götürür. Ateş elementi ile başlattığımız işi, torak elementi ile sürdürüp hava elementi ile destekledikten sonra su elementi ile tamamlarız. Neyi, neden yaşadığımızı idrak etmemizi sağlar. Su elementi anlayış ve duygularla da bağlantılı olduğunda ikili ilişkilerimizin en muazzam halidir.
Su elementimiz bedenimizde dengesiz olduğunda zihinsel sorunlar, sindirim, boşaltım ve hormonlarla ilgili sorunlar yaşama olasılığımız artar.
Malum her şey denge üzeredir hayatta. Buna elementlerde dahil. Su elementimiz fazla olduğunda çok kırılgan, alıngan, mantıksız ve aşırı subjektif oluruz. Hayal dünyasında yaşayıp gerçeklikten uzaklaşabiliriz. Başkalarını düşünmekten kendimizi unuturuz.
 Su elementimiz az olduğunda ise tam tersi duygularımızı kolay ifade edemez ve çoğu zaman duygusal boşlukta hissederiz. Empati yoksunu ve acımasız kişilerin çoğunun su elementi ya yoktur ya da yok denecek kadar azdır.  Hayal kuramazlar ve sezgilerine güvenemezler.
Su elementini dengelemek için bol bol deniz kenarı ve göl kenarı yerlere gidilebilir. Eğer böyle bir imkan yok ise sık sık duş almakta su  elementimizi dengelemede yardımcı olur.
Sevgiyle kalın